ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 7ου ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

Την Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν 22 μαθητές και μαθήτριες του 7ου ΓΕΛ Βόλου από 2-5 Μαρτίου 2024 στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Μαθητικού Φεστιβάλ. Στο συνεδριακό κέντρο Olšanka την Τρίτη 5 Μαρτίου ομάδα μαθητριών/ών παρουσίασαν με επιτυχία το project τους με τίτλο: «Από τον Αρίσταρχο στον Κέπλερ – From Aristarhous to Kepler», με θέμα τη ζωή και τη δράση των δύο διάσημων αστρονόμων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, μαθητές και μαθήτριες περιηγήθηκαν στην Καστρόπολη της μεσαιωνικής Πράγας, θαύμασαν τη χαρακτηριστική baroque αρχιτεκτονική των μνημείων: του επιβλητικού ναού του Αγ. Βίτου, την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, τα παλάτια άλλοτε δουκών και βασιλιάδων και περπάτησαν στο «Χρυσό Σοκάκι» με τα πολύχρωμα σπίτια των αλχημιστών. Από τη Γέφυρα του Καρόλου με τα baroque αγάλματα –φύλακες της, έφτασαν στη «Μικρή Συνοικία», θαυμάζοντας από κοντά το αστρονομικό ρολόι, το παλαιότερο σε λειτουργία ρολόι στον κόσμο!

Η κρουαζιέρα στον Μολδάβα έδωσε στην ομάδα την ευκαιρία να απολαύσει εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης, ναούς, πανεπιστήμια, το κοινοβούλιο από μια άλλη οπτική, ενώ πρωτόγνωρη ήταν και η παρακολούθηση παράστασης του Black Light Theater που καθήλωσε με τη δυναμική της. Τέλος, η ημερήσια εκδρομή στη λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ με την γραφικότητα των κτιρίων, την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως με το περιστύλιο του θερμοπίδακα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους και όλες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Αναγνωστοπούλου Εβελίνα, Αχειλαρά Έλενα, Βλαχόπουλος Άκης, Βλάχου Μαρίζα, Γούλα Έλενα, Διακόσιας Βασίλης, Καραβίτης Ιάσων, Κλημεντοπούλου Ελένη, Κοσκινάς Γιάννης, Κουκοπούλου Αναστασία, Κουκουβίνου Άννα Μαρία, Κρικελάς Γιάννης, Νάνου Ευαγγελία, Ντιντάκη Σύνθια, Προβελέγγιος Στάθης, Πασχαλίδη Ελένη, Σάββα Μαρία, Σμυρνή Εύη, Σουλιώτης Κωνσταντίνος, Σπανοδήμου Αφροδίτη, Τσικουροπούλου Σωτηρία και Τσίρος Θάνος.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Κρατήρα Γεωργία (ΠΕ 06) & Σωτηράκη Ξανθή (ΠΕ 02)